Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Teleház nyílt Szegváron

Három civil szervezet – Kurca-Völgye Egyesület, Fiatal Gazdák Dél-alföldi Szövetsége, Civil Iroda Alapítvány – együttműködésében jött létre a Szegvári Teleház. Már a kezdetekkor úgy gondolták az alapítók, hogy nemcsak teleházat, hanem annál jóval többet, egy térségi civil központot hoznak létre. Ennek megfelelően a Teleház, illetve a mögötte működő adminisztráció tevékenysége, funkciója szerteágazó lesz.
A klasszikus teleház funkciók mellett az iroda lesz a Kurca-Völgye Egyesület székhelye. A Teleház szervezi majd az egyesület által felvállalt és tervezett helyi környezet- és természetvédelmi programokat, képzéseket, tájékoztató előadásokat. Ehhez nagy segítséget jelent a „Zöld Forrás” pályázat keretében elnyert támogatás. Természetesen a Teleház az állandó adminisztráció megléte egyszerűbbé teszi a megkezdett Kurca-part rehabilitációból az egyesületre háruló feladatok koordinálását. 
A Teleházban, az egyesület által biztosított számítógépen történik a Civil TV szegvári műsorainak vágása. A vágást végző munkatársat szintén az egyesület alkalmazza. Mind a vágáshoz szükséges számítógépet, mind a foglalkoztatást az egyesület azért biztosítja, mert így újra növekedhet a Civil TV-ben a szegvárról szóló anyagok száma. 
A dél-alföldi regionális fiatal gazda együttműködés tevékenységét, adminisztrációját, benne a Tellus Oktatási Program gondozását is, a Teleház látja el áprilistól. Az országos szövetségen belül a Dél-alföldön alakul ki az első önálló regionális adminisztráció. 
2006. február elején merült fel a Teleház ötlete, s ezután kezdődtek el az előkészületek. A Teleháznak helyet adó irodát a Művelődési Házon keresztül a Szegvári Önkormányzat biztosítja ingyenesen. Ennek felújítására, berendezésére, bútoraira, technikai felszerelésére (5 számítógép, hálózati eszközök, jogtiszta szoftverek, fénymásoló, fax, telefonvonal) közel 1,8 millió forintot fordított a három alapító szervezet. Az önkéntes munka, – amelyet a Teleház beindításával töltöttek segítők – meghaladja a 400 munkaórát. 
Április 1-től, illetve május 1-től 2 főállású munkatárs segíti a tevékenységet, foglalkoztatásukhoz a Munkaügyi Központ ad támogatást.

Elérhetőség:
Szegvári Teleház és Civil Központ
6635 Szegvár, Régiposta u. 1/a (Művelődési Ház)
Projektvezető: Gémes László
Teleház vezető: Kozma Katalin
Telefon / fax: (63)364-031
E-mail: delalfold@agrya.hu

Fotóim megvásárolhatók a Purgel.hu weboldalamon, ahol több tízezer fotóm tekinthető meg rendezett formában.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató