Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Arany Páva Díj a Rozmaring Népdalkörnek

Szegvár népzenei életében kiemelkedő helyet foglal el a Rozmaring népdalkör, melynek vezetője Ifj. Ternai József. Településünk lakói jól ismerik, és elismerik tudásukat, és tisztelettel figyelik az autentikus népzene megőrzésére tett igyekezetüket. 
2003-ban Csanádpalotán országos minősítésen ezüst fokozatot értek el, és eddig nagyon büszkén emelgettük is ezt a címet, azonban az együttes következő megmérettetési lehetőségén még nagyobb elismerést szerzett. 
2005. november 5.-én Apátfalván a Népdalkörök és Népzenei Együttesek Országos Minősítésén kiemelkedő szereplésükkel elnyerték a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének Arany Páva Díját. Ez a legmagasabb szintű megbecsülés, melyet dalkör álmodhat magának, megérdemelten került a szegvári Rozmaringok kezébe!
Tisztán szárnyaló dalaik, ahogy a szakmai zsűrit, úgy minket, egyszerű embereket is elbűvölnek. A Rozmaring Népdalkör összejövetelei nyitottak, hétről hétre gyönyörködhetnek az érdeklődők énekükben vasárnap délutánonként.
Munkájukhoz gratulálunk, kívánjuk, hogy továbbra is leljék örömüket a zene szeretetében és művelésében, mi nézők, pedig lehessünk minél többször hallgatói éneküknek.

Arany Páva Díj díszoklevél
Az Ezüst (2003. május 10.) oklevél

Majzik Ferenc rendelkezésünkre bocsátotta amatőr felvételét, amely Apátfalván készült a XIII. Térségi és Országos Minősítőn, 2005. november 5-én.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató